Alimente cultivate acasă pentru mâncare gustoasă

Tendința consumatorilor de a alege alimente ecologice, în special legume și fructe, este în continuă creștere. Multe persoane preferă gustul natural și savoarea alimentelor „bio”. Fructele și legumele ecologice au la bază un întreg proces de cultivare ce se concentrează pe utilizarea de procese tehnologice prietenoase cu mediul, dar și a unor îngrășăminte ecologice. Astfel, se întâmplă de multe ori ca prețul plătit pentru produsele „bio” să fie mai mare comparativ cu cele cultivate în masă. Iar prețul poate fi un impediment important în eforturile noastre de a încuraja consumatorii să aleagă produsele ecologice cultivate local. Cum te ajută alimentele cultivate acasă să economisești bani?

La această întrebare veți afla răspunsul în continuare. Mâncarea organică sau ecologică gata preparată este de cele mai multe ori foarte scumpă. Dar cu puțină creativitate și cu aceste alimente cultivate acasă poți avea și tu mese mai savuroase și gustoase.

Ce alimente poți cultiva acasă?

  • Ierburile aromatice. Acestea pot fi foarte ușor cultivate chiar și în apartamente. Vor da savoare mâncării și vei știi exact cum au fost cultivate, fără substanțe chimice sau procese tehnologice complexe.
  • Salata verde. Frunzele salatei verzi conțin o mulțime de vitamine și minerale esențiale. Acum poți cultiva salata chiar și în apartament. Astfel, te vei bucura de gustul proaspăt al acesteia oricând ai poftă.
  • Morcovi sau țelină. Aceste legume rădăcinoase sunt de nelipsit în prepararea mâncării. Cu un ghiveci suficient de adânc, poți crește morcovi la tine acasă pentru un plus de savoare.
  • Ceapa și usturoiul verde. Nu doar pentru beneficiile asupra sănătății, dar și pentru gustul și aroma adusă mâncării, le poți cultiva acasă, în ghiveci.

Aceste idei de alimente cultivate acasă pot fi ușor puse în practică. Printr-o îngrijire corespunzătoare, vei economisii bani, dar te vei bucura de gustul mereu proaspăt și natural al legumelor. Dacă te bucuri de un spațiu mai extins, precum o grădină proprie, atunci ai un avantaj și mai mare. Iar pentru pepeni verzi sau alte legume „bio” pe care nu le poți cultiva tu, te așteptăm la ferma noastră din Poiana Mare!