Cum ajută fermele mici la educarea consumatorilor?

Fermele mici reprezintă primul pas spre educarea consumatorilor finali. Agricultura la nivelul României se împarte între fermele mari și fermele mici, cu o piață de desfacere locală. Totodată, aceste ferme cu o întindere mai mică se concentrează pe producția de legume și fructe „bio”. De regulă, acest tip de fermă are o producție mai restrânsă, concentrată doar pe anumite culturi. Astfel, acordă mai multă atenție și proceselor prin care sunt cultivate legumele și fructele, dar și îngrășămintelor folosite. De exemplu, ferma noastră de la Poiana Mare produce grâu, fasole păstăi, pepeni verzi și roșii. Deși cu o gamă de produse limitată, gustul natural este de neegalat.

Fermele mici- datorită suprafeței și culturilor restrânse- acordă mai multă atenție îmbunătățirii calității produselor și a proceselor. Mai mult, pe plan local, pot asigura o producție suficientă pentru piață și consumatori. Atunci când alegi produse locale, susții micile ferme! Iar produsele cultivate îți vor aduce un plus de savoare, dar și grijă pentru sănătatea ta.

Scopul nostru, ca mici fermieri, este de a încuraja consumatorii să aleagă produse locale. Legumele și fructele din marile supermarketuri nu au aceiași aromă bogată. Ele sunt tratate chimic pentru a rezista o perioadă mai îndelungată sau pentru a face față diferențelor de temperatură. Scopul nostru și al fermelor mici este de a reduce utilizare pesticidelor și de a încuraja folosirea îngrășămintelor organice. Încă de la cultivarea semințelor și până la produsul final, totul este realizat într-un mod nepoluant, folosind resurse naturale.

Unul dintre obiectivele fermelor mici este de a educa consumatorii finali și de a-i încuraja să aleagă produse locale. Rolul nostru ca și mici fermieri este foarte important. Prin fiecare proces de cultivare și prin fiecare produs final demonstrăm consumatorilor că gustul natural este de neînlocuit. Astfel, cu pași mici ei vor alege produsele locale în detrimentul celor importate.

Alături de alte ferme mici, ferma noastră de la Poiana Mare s-a alăturat acestui proiect ambițios de a încuraja cât mai mult consumul de produse cultivate local, ecologic. Alege și tu produse naturale, cu un gust aromat.